dentics

De Tandarts-pedodontoloog


Jacqueline Nieuwenhuizen en Reza Gholam Ghahroodi hebben zich na hun studie tandheelkunde gespecialiseerd tot tandarts-pedodontoloog (geregistreerde kindertandarts). Zij volgden een speciale driejarige opleiding aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Slechts 48 tandartsen in Nederland hebben een officiële erkenning als tandarts-pedodontoloog. Zij zijn te vinden in het register van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (www.nvvk.org). Via een systeem van visitatie en herregistratie wordt de kwaliteit van de tandartsen in dit register continu bewaakt.

dentics

Het eerste bezoek:


Nadat u een verwijsbrief voor uw kind hebt ontvangen kunt u deze samen met uw telefoonnummer naar ons mailen zodat uw kind ingeschreven kan worden. Vervolgens wordt u door ons gebeld zodat er een intakegesprek ingepland kan worden. Het doel van dit gesprek is een beeld te krijgen van uw kind, zodat we hem of haar het beste kunnen helpen. Daarom willen we graag weten wat uw kind heeft meegemaakt bij de vorige tandarts en wat voor karakter uw kind heeft. Het eerste gesprek duurt circa 30 minuten. Tijdens het eerste bezoek behandelen we vrijwel nooit.
dentics

Vervolgafspraken:


Als uw kind een behandeling nodig heeft wordt vaak eerst een “wenafspraak” gemaakt. Tijdens deze afspraak bereiden wij uw kind voor op een behandeling. Ook maken we röntgenfoto’s. Meestal is één keer wennen genoeg, soms zijn meerdere wenafspraken nodig. Tijdens alle afspraken, behalve het eerste bezoek, vragen wij u in de wachtkamer plaats te nemen. Uit ervaringen is gebleken dat het contact tussen uw kind en de tandarts makkelijker loopt als het alleen met ons mee naar binnen gaat.

dentics

Narcose of een roesje:


Sommige kinderen kunnen een behandeling in de tandartsstoel nog niet aan. Vaak zijn deze kinderen te jong om de behandeling te begrijpen. Deze kinderen kunnen bij ons onder een roesje (door middel van een drankje) of onder narcose behandeld worden.

Vergoeding:


Behandelingen van kinderen tot 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Wij hebben contracten afgesloten met de meeste verzekeraars, zodat wij de nota’s rechtstreeks kunnen indienen.

Te laat of afspraak vergeten?


Wanneer u minder dan 24 uur van tevoren afbelt of wanneer u de afspraak vergeten bent, zijn wij helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

dentics

Klachten:


Mocht u een klacht hebben, dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Tevens zijn wij aangesloten bij de klachtenregeling van de KNMT. Hiervoor verwijzen wij u naar de website van de KNMT.
Liluc